Menu

IDEALAN DORUČAK! A ŠTO JE TO?

Idealan doručak - zdjela sam voćem

U prethodnim postovima pisao sam zašto nije najbolja opcija doručkovati jednostavne ugljikohidrate (PROČITAJ VIŠE) ili preskočiti doručak (PROČITAJ VIŠE), no zašto je doručak najvažniji obrok u danu i što on podrazumijeva?

Idealan doručak opskrbljuje naše tijelo svim bitnim nutrijentima i daje čak 40% energije za cijeli dan, a bez znatnog povećanja razine šečera u krvi. Na taj način apetit držimo pod kontrolom, te se smanjuje žeja za ugljikohidratima – slatko/slane grickalice, čokolada, keksi, napitci, kava i sl.

Prikaz grafikona - normalna razina šečera u krvi

Što podrazumijeva idealan doručak? Makronutrijente i mikronutrijente:

  • PROTEINI – posni sir, zrnati sir, jaja, jogurt, abc namaz
  • ZDRAVE MASTI – orašasti plodovi, lanene sjemenke, avokado
  • SLOŽENI UGLJIKOHIDRATI – cjelovite žitarice, povrće
  • VITAMINI, MINERALI I FITONUTRIJENTI – voće

Ljudi koji i pokušavaju imati izbalansiran obrok, on se najčešće sastoji samo od jedne ili eventualno dvije namirnice, ali da bi bio idealan potrebno je unijeti sve makro i mikronutrijente. Zbog užurbanog načina života, vremena potrebnog za pripremu, ali i količine same hrane koju bi trebali pojesti, večina ljudi, nažalost, nema idealan doručak, te se i dešavaju razni metabolički problemi, o kojima sam i pisao.

Idealan doručak bi trebao hidratizirati, detoksicirati i nahraniti naše stanice.

DETOKSIKACIJA – thermojetics napitak, koji ima zadaću topiti potkožno masno tkivo, celulit, daje energiju čak 6 sati, detoskicira, idealna zamjena za kavu – za razliku od kave koja može imati i do 250kcal, thermojetics ima samo 6kcal.

HIDRATACIJA – aloe vera koncentrat koji hidratizira naše stanice, ublažava upalne procese u našem tijelu, te je snažna potpora našem imunitetu.

HRANA U ČAŠI – shake koji sadrži svih 114 nutrijenata potrebnih našem tijelu. Pripremi se za samo 2 minute, tako da apsolutno nikakav izgovor ne mogu naći 😀

Ako imate bilo kakvih pitanja ili biste htjeli probati idealan doručak slobodno se JAVI.

Kontakt

Za sve informacije i upite, pišite nam ili nas jednostavno nazovite.
Wenzelova ulica 2, 5100 Rijeka
+385 (0)91 190 6981 - Ivan
+385 (0)95 867 1400 - Snježana